Diyabet Nedir

diyabet

Basit anlatımıyla diyabet kan şekeri yüksekliği ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Düzenli beslenmeye belkide en fazla ihtiyaç duyulan ve tabiki de düzenli beslenme alışkanlığı kazanarak rahat edebileceğiniz bir hastalık. 40 Milyona yakın diyabetlinin bulunduğu ülkemizde diyabet ile mücadele için düzenli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Bu sebeple bilgilendirme ve eğitim çok ama çok kıymetlidir.

Geniş kapsamlı olarak diyabeti açıklamak gerekirse, günlük yaşamımızı sürdürebilimemiz için enerji ihtiyacımızı yiyeceklerdeki karbonhidrat (şeker), protein ve yağlardan sağlarız.
Sindirim sistemimiz yiyecekleri parçalayarak besinlerdeki bu öğelerin ortaya çıkmasını sağlar, parçalanma sonrasında ortaya çıkan besin öğeleri kan dolaşımımıza aktarılır.
Kana aktarılan besin öğelerinden en önemlisi; başta beyin olmak üzere vücudumuzdaki tüm organların enerji kaynağı olan Glukoz adı verilen basit kan şekeridir.
Gülukozun enerji sağlayabilmesi için hücrelerimizin içine girmesi gerekir. İşte Glukozun hücre içerisine girmesini sağlayan Pankreas tarafından üretilen İnsülin hormonudur. Pankreasta insülin hormonunun salgılanması azalır yada salğılanan insülin hücrelere işleme konusunda yeterli etkiyi göstermemesi durumunda kan şekerimiz yükselerek diyabetin ortaya çıkmasına sebep olur.

Diyabet sağlıklı beslenildiği, erken teşhis ve tedavi edildiği sürece riskleri azdır. Ancak bu hassesiyet gösterilmediği taktirde orgonlardaki enerji ihtiyacı sonucu birçok organda hastalığa sebep olacak bir durumdur.

Diyabet Belirtileri :

  • Halsizlik - Yorgun hissetme,
  • Çok fazla su içme ve susuzluk hissi,
  • Açlık hissiyle birlikte fazla yemek yeme,
  • Sık idrara çıkmak ve geceleri bunun için sık sık uyanmak,
  • Kuru ve kaşıntılı cilt
  • Sık enfeksiyon gelişmesi
  • Yaraların geç iyileşmesi
  • Görme bulanıklığı

Ailenizde Diyabet (Şeker Hastası) bulunuyor yada yukarıdaki belirtilerden bazılarını gösteriyorsanız lütfen doktorunuza kontrol olunuz.

Diyet Yemek Tarifi

Mevsim Salata

Domates

Kcal

Biber

Kcal

Maydonoz

Kcal

Salatalık

Kcal

Beyaz Peynir

Kcal
Yukarı